BANANA BREAD FĂRĂ GLUTEN

5 VIZUALIZARI | 3 ore în urmă | Categorie: Desert
BANANA BREAD FĂRĂ GLUTEN
12 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 20 minute
TIMP DE COACERE: 50 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

3 buc ouă
150 g zahăr (100 g zahăr brut nerafinat și 50 g zahăr alb)
125 ml ulei
250 g banane zdrobite (2 banane mari)
300 g făină fără gluten
2 g scorțișoară
50 g miez de nucă

MOD DE PREPARARE

Într-un bol mixează ouăle și zahărul, până amestecul devine spumos.
Peste acest amestec adaugă treptat uleiul, și în același timp mixeaza compoziția.
Zdrobește bananele cu ajutorul unei furculițe și adaugă-le peste amestecul de oua, zahăr și ulei, apoi adaugă bucăție de miez de nucă. Omogenizează totul cu o spatulă.
Încălzește cuptorul la 190°C.
Adaugă ingredientele uscate: praful de copt, scorțișoara măcinata și făina peste amestecul de ingrediente umede. Amestecă (cu o spatula) compoziția până se omogenizează.
Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt și toarnă aluatul în această formă.
Coace checul la 185°C, timp de aproximativ 45- 50 de minute. Încearcă-l cu scobitoarea să vezi dacă este gata (dacă nu se mai lipește aluat pe scobitoare, înseamnă că acesta este copt).
Poftă bună!