Brioșe trandafir cu mere

92 VIZUALIZARI | 2 luni în urmă | Categorie: Desert
Brioșe trandafir cu mere
11 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 60 minute
TIMP DE COACERE: 25 minute
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru brioșe:

200 g făină
1 linguriță scorțișoară
1 jumatate linguriță praf de copt Pakmaya
30 g linguri zahăr brun
60 g linguri zahăr granulat
2 buc ouă
60 ml ulei
120 ml lapte
2 linguri coajă de lămâie
1 praf sare

Pentru umplutură:

4 buc mere mari (de preferat roșii, cu coajă, feliate foarte subțire și fără cotor)
500 ml apă (cât să acopere feliile de măr în vasul în care se vor fierbe)
2 stele de anason
2 buc batoane de scorțișoară
200 g zahăr

MOD DE PREPARARE

Spală merele, apoi taie-le în jumătați, scoate cotoarele și feliază merele în fâșii foarte subțiri. Pune feliile într-o crăticioară, toarnă apa, adaugă zahărul și condimentele și pune vasul pe foc, la intensitate mare, până când compoziția începe să clocotească.
Acoperă crăticioara cu un capac și mai las-o la foc mic circa 10-12 minute sau până când feliile de măr sunt moi și ușor transparente (se pot ține și mai putin de 10 minute dacă ai observat că feliile s-au înmuiat).
Scoate feliile de măr din siropul rezultat și pune-le într-o strecurătoare sau sită. Siropul se mai lasă pe foc, la intensitate mică, până când se îngroașă (aproape de consistența mierii).
Preîncălzeste cuptorul la o temperatură de 170-180°C.
Amestecă ingredientele uscate: făina, scorțișoara, praful de copt și sarea. În alt vas, amestecă ouale, zahărul, coaja de lămâie, laptele și uleiul, apoi adaugă amestecul uscat în 3 etape (amestecă încet în compoziție, de sus în jos, pentru a evita formarea de cocoloașe).
Unge o tavă de brioșe cu 12 forme. Pune aluatul în forme, cam ¾ din capacitatea formei.
Modelează trandafirii în mână (folosește feliile reci, pentru ca atunci când sunt calde se pot rupe ușor).
Adaugă încet aluatul în forme și apasă cu grijă pentru a se fixa bine. Pune formele la copt în cuptor timp de aproximativ 20-22 minute. După ce s-au rumenit ușor pe margini, scoate-le din cuptor și lasă-le la răcit.
Nu lăsa să se răcească complet în forme pentru că briosele nu se vor mai dezlipi frumos.
Unge din abundență brioșele cu sirop, cu ajutorul unei pensule de silicon.
Poftă bună!
Următoarea rețetă
>