CHIFLE CU PARMEZAN

165 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Pâine
CHIFLE CU PARMEZAN
9 Persoane
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 minute
TIMP DE COACERE: 15 minute
DISTRIBUIE
Difficulty
Ușor

INGREDIENTE

500 g faină
250 ml apă
30 ml ulei de măsline
1 linguriță sare
2 - căței de usturoi
150 g parmezan ras

MOD DE PREPARARE

Într-un vas, dizolvă drojdia uscată în apă și lasă 10 minute să se activeze drojdia.
Pune jumătate din făină în vasul pentru aluat. Adaugă sarea, usturoiul pisat, parmezanul ras, uleiul de măsline și drojdia activată și frământă timp de 10 minute.
Adaugă treptat făina rămasă și frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini și toate ingredientele au fost bine încorporate.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la crescut 40 - 50 minute.
După ce aluatul și-a dublat volumul modelează-l sub formă de chifle (de aproximativ 100 g) și pune-le într-o tavă. Lasă din nou aluatul la dospit aproximativ 30 minute.
Coace chiflele în cuptorul preîncălzit la 230-240°C pentru aproximativ 12-15 minute.
Presară puțin parmezan ras peste chiflele calde.
Următoarea rețetă
>