FELII DE LAPTE CU BUDINCĂ DE CĂPȘUNI

635 VIZUALIZARI | 2021-02-10 10:19:46 | Categorie: Desert
FELII DE LAPTE CU BUDINCĂ DE CĂPȘUNI
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

3 linguri cacao Pakmaya
3 buc ouă
225 g zahăr granulat
150 ml ulei
100 ml lapte
200 g făină

Pentru cremă:

550 ml lapte
3 linguri zahăr
150 ml lapte rece

MOD DE PREPARARE

Mixează ouăle împreună cu zahărul până își dublează volumul și devine ca o spumă. Adaugă laptele și uleiul și continuă să mixezi.
Peste făina cernută adaugă praful de copt și cacao.
Adaugă ingredientele uscate peste amestecul de ou și mixează pentru câteva minute, până se încorporează toată făina.
Toarnă aluatul într-o formă de copt tapetată și coace-o la 175°C timp de 30 - 35 minute.
Lasă la răcit blatul după care taie-l pe orizontală în 2 felii.
Într-un vas adaugă mixul de budincă și amestecă-l cu zahărul și 5 linguri din cantitatea totală de lapte. Pune la fiert restul de lapte.
Peste laptele fierbinte toarnă amestecul preparat anterior amestecând continuu cu ajutorul unui tel.
Fierbe circa 1 minut la foc mic, amestecând energic. Budinca obținută las-o la răcit.
Adaugă conținutul plicului de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă Pakmaya peste 150 ml de lapte rece și amestecă 1 minut la viteza mică a mixerului, apoi 3-4 minute la viteza mare.
Amestecă frișca cu budinca răcită până obții o cremă fină, netedă.
Pune crema între cele 2 felii de blat și porționează în bucăți, după preferință.
POFTĂ BUNĂ!
Următoarea rețetă
>