QUICHE CU BROCCOLI ȘI BRÂNZĂ

148 VIZUALIZARI | 3 săptămâni în urmă | Categorie: Aluaturi
QUICHE CU BROCCOLI ȘI BRÂNZĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru umplutură:

500 g broccoli
1 dovlecel
1 lingură unt
100 ml apă
100 g brânză sărată frământată
100 g smântână grasă
2 buc ouă
sare
chimen

Pentru aluat:

75 g unt rece
150 g făină
1 buc ou
2 linguri apă rece
sare
1 linguriță suc de lămâie

MOD DE PREPARARE

Taie untul cubulețe și pune-l în mixer împreună cu făina, oul și apa rece și bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie.
Lasă la amestecat puțin, doar cât să se omogenizeze ingredientele. Lucrează aluatul repede pentru a nu se încălzi untul. Formează o bilă de aluat, acoperă cu o folie și dă aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Toacă mărunt broccoli, rade dovlecelul și trage legumele în tigaie în puțin ulei. Adaugă o ceașcă de apă și lasă legumele la fiert 3-5 minute. Lasă-le ulterior la răcit.
Amestecă ouăle împreună cu smântâna, brânza sărată frământată și condimentele.
Întinde aluatul într-o tavă de tartă, așază legumele sotate și toarnă compoziția de ou cu smântână deasupra.
Coace quiche-ul în cuptor la 180°C până se rumenește.
POFTĂ BUNĂ!
Următoarea rețetă
>