Turtă dulce

225 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Aluaturi Desert Rețete Post
Turtă dulce
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

cardamom (opțional)
280 g zahăr
450 ml apă
450 g făină
50 ml ulei
100 g nuci mărunțite fin
2 lingurițe scorțișoară
1 linguriță cuișoare

MOD DE PREPARARE

Topește zahărul la foc mic, până se caramelizează complet.
Adaugă apa și lasă pe foc până se topește complet caramelul în apă. Lasă la răcorit.
Într-un bol amestecă făina, bicarbonatul, praful de copt și mirodeniile.
Peste ingredientele uscate adaugă apa de caramel și uleiul.
Amestecă cu grijă să nu se formeze cocoloașe. La final adaugă nucile mărunțite.
Toarnă compoziția într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Coace la cuptor preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute.
Lasă prăjitura să se răcorească și porționeaz-o.
Următoarea rețetă
>